LUONTAISHOITOLA HOIVAKÄPÄLÄ

Luontaishoitola HoivaKäpälä on yhden naisen luontaishoitoalan yritys. Se syntyi vuonna 2012 refleksologiopiskelujeni ohessa, harjoitushoitojakson aikana kohti diplomia. Oli mielekkäämpää tehdä hoitoja yrityksen nimen turvin kuin pelkästään opiskelijana.

Nimen keksiminen uudelle yritykselle sekä logon suunnittelu ei ollutkaan niin yksinkertaista, kuin voi kuvitella nähdessään sen ”valmiina”. Alussa tuntui, että kaikki hoitoalan termit oli jo keksitty niin suomen- kuin latinankielen tai lääketieteen termistöstä. Kuten sanotaan: ”Hiljaa hyvä tulee” tai ”Parempi nukkua yön yli” päti tässäkin. Eläinrakkaana ihmisenä nimessä piti olla jotain eläimellistä – sitä paitsi Annukka-opettajamme (Anna-Kaarina Lind) puhui jo tunneilla käpälästä tarkoittaen ihmisen jalkaterää! Hoivasanaa väännellessäni syntyi lopulta Hoivakäpälä vaikkakin lähipiirin mielestä ”hoivakäpälässä” oli jotain lemmikkieläinkauppaan viittaavaa. Alla on kuvia tyttäreni Ennin luonnoksista, joita yhdessä muovailimme.

HoivaKäpälä tarjoaa koko kehon vyöhyketerapiaa, koliikkivauvahierontaa, intialaista päähierontaa, kuivakuppausta ja hemmottelevaa kasvohoitoa.

ornamentti_png

TIENI REFLEKSOLOGIKSI

Aloitin vyöhyketerapiaopinnot elokuussa 2011 Luontaisalan koulutus- ja hyvinvointikeskuksessa Medika Novassa Tampereella. Valmistuin refleksologiksi eli koko kehon vyöhyketerapeutiksi keväällä 2014. Koulutus kattaa kahdeksan tiiviin koko kehon vyöhyketerapiaopintojakson lisäksi vuoden pituisen peruslääketieteen kurssin, luontaislääketieteen, ravitsemuksen ja mielenterveyden opinnot sekä lopputyöt ja näytehoidot. Lisäksi koulutukseen sisältyvät lukemattomat harjoitushoidot oikeissa asiakastilanteissa.

Olen ollut jo pitkään kiinnostunut vyöhyketerapiasta vaihtoehtoisena hoitomuotona – terveellistä elämää ja ravintoa unohtamatta. Kesällä 2011 sain tilaisuuden tutustua tähän 1980-luvulla Suomeen tulleeseen hoitomuotoon Medika Novan peruskurssilla. Kiinnostukseni vain kasvoi opintojen edetessä kohti uutta ammattia. Siihen saakka olin ollut yli 30 vuotta vientisihteerin ym. toimistotehtävissä – joten nyt oli aika siirtyä aivan toisenlaiseen maailmaan ja ottaa uusi suunta elämässä: hoitaa ihmisiä luonnonmukaisin keinoin. Tarvittaessa teen myös kotikäyntejä, mikä sopii hyvin mm. koliikkivauvahoitoihin. Perheelle ja vauvalle on helpompaa ja mieluisampaa, kun voi olla hoidettavana kotiympäristössä.

Toivotan Sinut sydämellisesti tervetulleeksi HoivaKäpälän hoitoon kokemaan hyvää vointia ja rentouttavaa oloa! Hoitoa koko keholle ja mielelle!

Ulla

Olen Suomen Refleksologiyhdistyksen, Luonnonlääketieteen Keskusliiton LKL:n ja Suomen Fytoterapiayhdistyksen jäsen.